Održana Skupština HSGI-a

U Tuheljskim Toplicama održana je 10.05.2013. godine Skupština Hrvatskog saveza građevinskih inženjera. Nakon podnesenih izvještaja o radu Saveza, te usvajanja istih dodijeljene su i godišnje nagrade HSGI-a. Na prijedlog Društva građevinskih inženjera i tehničara Varaždin, godišnju nagradu HSGI-a dobio je prof. dr. sc. Božo Soldo za svoj doprinos u izgradnji podzemne garaže na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Na Skupštini je jednoglasno izabran novi predsjednik Saveza, Dragan Blažević, dipl.ing.građ. koji je ovu visoku funkciju preuzeo od dosadašnjeg predsjednika Josipa Švende, dipl.ing.građ. Novi predsjednik, inače ujedno i predsjednik Društva građevinskih inženjera Rijeka, obratio se članovima Skupštine, te ukratko iznio svoje viđenje daljnjeg rada Saveza.

Zanimljivo je napomenuti da je Skupština održana u novom hotelu Well koji je od strane Udruženja hrvatskih arhitekata proglašen za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2012. godini. Više o navedenoj nagradi i hotelu možete pročitati ovdje .

 

Poštovani članovi DGIR-a i dragi suradnici,

Koristim ovu priliku da Vas izvijestim da sam, uz vašu veliku podršku i zalaganje, na 46. Skupštini Hrvatskog saveza građevinskih inženjera, koja je održana u Tuheljskim toplicama 10. svibnja 2013. godine jednoglasno izabran za Predsjednika Hrvatskog saveza građevinskih inženjera, te sam odmah stupio na tu dužnost.

Svakako da moje imenovanje ne bi bilo moguće bez Vaše podrške u mom angažiranja u radu kako HSGI-a, kao i svih mojih kolega iz i suradnika matičnog temeljnog Društva građevinskih inženjera Rijeke, koje je kao Riječko društvo jedno je od 5 najvećih temeljnih društava HSGI-a.

Hrvatski savez građevinskih inženjera (HSGI) je udruga koja je jedna od najbrojnijih članica Hrvatskoga inženjerskog saveza. Izravni je sljedbenik Kluba inžinirah i arhitektah, prve inženjerske udruge osnovane 2. ožujka 1878.

U sadašnjem organizacijskom obliku, iako pod različitim imenima, ove godine slavi 60 godina rada. HSGI trenutačno udružuje oko 2600 diplomiranih građevinskih inženjera, građevinskih inženjera i građevinskih tehničara u 18 aktivnih temeljnih društava i u šest strukovnih društava - specijalističkih članica. (www.hsgi.org/hrv/index.asp?main=clanice).

Još jednom zahvaljujem na podršci i povjerenju koje ste mi ukazali, i znajte da ga, uz vašu svesrdnu pomoć, neću iznevjeriti.

Srdačan pozdrav,

Dragan Blažević, predsjednik DGIR
Društvo građevinskih inženjera Rijeka